Брадърс Комерс представи собствени марки на кулинарно изложение

Брадърс Комерс представи продуктите си под собствена марка "Крес" и "Скара Класика Майстор Гош" на кулинарен форум в града на липите. На събитието участваха със собствени щандове и двама от основните доставчици на Брадърс Комерс - Деликатес 2 Житница и Милтекс.

Първото специализирано кулинарно събитие в община Стара Загора бе организирано от Шефс клуб - Стара Загора. То се проведе в новата спортна зала, намираща се до сградата на СОУ Иван Вазов.

Демонстрации на различни техники за работа с екзотичната гъба трюфел, прясна паста и шоколад направиха шеф Петър Йоргов - Готвач на България за 2009 година, шеф Георги Георгиев - дългогодишен готвач на националния отбор по футбол на България и Ради Стамболов - шеф-шоколатиер и жури в култово кулинарно телевизионно риалити.

По време на представянето на кулинарните техники на елитните готвачи стана ясно, че България има сериозен дял в износа на трюфели в целия свят. Скъпата гъба е два вида: черна и бяла, като черните трюфели са летни, есенни и зимни.

Кулинарният форум се организира под егидата на Община Стара Загора, със съдействието на Търговско-промишлена палата - Стара Загора и Българска асоциация на професионалните готвачи. Гости на своите колеги от Шефс клуб - Стара Загора бяха президентът на Executive chef`s club of Greece - Параскос Ахтиотис със свой екип. 

Елитните готвачи от двете държави ще участват активно и във Фестивала на виното и културното наследство Августиада, който ще се проведе от 18 до 20 октомври 2013 г. в сградата на Регионален исторически музей - Стара Загора. Това подчерта Олег Стоилов - председател на Търговско-промишлена палата - Стара Загора, която е основен организатор на винения фест. Олег Стоилов пожела успех на кулинарния форум Трюфели, паста и шоколад и да се превърне в традиционен за Стара Загора.

Време е Стара Загора да заеме своето достойно място на кулинарната карта на България, обяви при откриването на форума шеф Тони Иванов - председател на Шефс клуб - Стара Загора.


Стара Загора има потенциала да заеме място не само на европейската, но и на световната кулинарна карта и ще привлича много туристи, заяви при откриването зам.-кметът Иванка Сотирова.

Галина Нифору - председател на Българската асоциация на износителите на вино обяви готовността на организацията да подкрепя всички инициативи на Шефс клуб - Стара Загора.

По време на кулинарния форум в спортната зала беше обособена и експо зона, в която производители и вносители от региона и страната представиха най-доброто от своята продукция - меса, сирена, подправки, сосове и маринати, както и последно поколение професионално кухненско оборудване.

 

Откриване на магазин "Лимец"

Първи по рода си хранителен магазин за варива и консерви само от продукти от растителен произход ще отвори след броени дни врати в Стара Загора. Магазинът ще носи името “Лимец” и е собственост на фирма “Брадърс комерс” с управител Георги Георгиев. В най-новия за града на липите търговски обект всичко ще се предлага под мотото “Вземи от полето”. Ние доставяме стоката директно от производителя.LIMEC-variva Така избягваме поскъпването й по веригата. Ще продаваме както пакетирани продукти, така и насипни. Ще предложим на нашите съграждани различни сортове ориз. Сред тях има такива, които със сигурност ще зарадват ценителите на добрата кухня. Не случайно с наши сурови продукти снабдяваме елитни ресторанти в града. Оризът “Арборио” например е с уникално зърно. То поема аромата на месото, на подправките. При нас ще се продава на напълно поносима цена. Ще предложим още див ориз, ориз за суши, както и специални сортове за спортисти. Редом с това ще продаваме и “масовия” български ориз, обяснява Георги Георгиев.
Бобът също ще е представен с различни сортове. Най-важното е, че всеки от тях ще е в чист вид. Знаете понякога как трудно увират едни зърна, а други се кашват. Това е от смесването на сортовете. При нас стоката е с доказано качество. Ще предлагаме дребен стандартен боб, но и голям салатен. А също и “гигантски” италиански, който ще е в консерви, казва г-н Георгиев.
Другата приятна изненада в “Лимец” ще е лимецът, българско производство. В магазина ще има и мелничка за смилане. Който иска, може да я ползва.
За почитателите на здравословното хранене ще са истинските пълнозърнестите брашна от Италия. Те ще се продават както в насипно състояние, така и пакетирани.
И олиото ще е в бутилки, но и наливно. Ние ще сме представители на доказалата се във времето марка “Кристал”. Ще предлагаме и зехтин на добра цена, обещават собствениците на “Лимец”.
В магазина ще бъде отделен и кът за подправки. Със сигурност нашите подправки ще се харесат на клиентите, защото ще са прясно смлени, ароматни и на достъпни цени, казва г-н Георгиев. Подправките ще се предлагат пакетирани и в диспенсъри.
Здравословна храна на добра цена и с високо качество ще намерят старозагорци в новия магазин. За да бъде тяхното пазаруване още по-приятно и лесно, до всяка стока ще бъде сложен “образователен” етикет за произхода на продукта и начините за неговото потребление.

Вие сте тук:Брадърс Комерс Новини