Брадърс Комерс представи собствени марки на кулинарно изложение

Брадърс Комерс представи продуктите си под собствена марка "Крес" и "Скара Класика Майстор Гош" на кулинарен форум в града на липите. На събитието участваха със собствени щандове и двама от основните доставчици на Брадърс Комерс - Деликатес 2 Житница и Милтекс.

Първото специализирано кулинарно събитие в община Стара Загора бе организирано от Шефс клуб - Стара Загора. То се проведе в новата спортна зала, намираща се до сградата на СОУ Иван Вазов.

Демонстрации на различни техники за работа с екзотичната гъба трюфел, прясна паста и шоколад направиха шеф Петър Йоргов - Готвач на България за 2009 година, шеф Георги Георгиев - дългогодишен готвач на националния отбор по футбол на България и Ради Стамболов - шеф-шоколатиер и жури в култово кулинарно телевизионно риалити.

По време на представянето на кулинарните техники на елитните готвачи стана ясно, че България има сериозен дял в износа на трюфели в целия свят. Скъпата гъба е два вида: черна и бяла, като черните трюфели са летни, есенни и зимни.

Кулинарният форум се организира под егидата на Община Стара Загора, със съдействието на Търговско-промишлена палата - Стара Загора и Българска асоциация на професионалните готвачи. Гости на своите колеги от Шефс клуб - Стара Загора бяха президентът на Executive chef`s club of Greece - Параскос Ахтиотис със свой екип. 

Елитните готвачи от двете държави ще участват активно и във Фестивала на виното и културното наследство Августиада, който ще се проведе от 18 до 20 октомври 2013 г. в сградата на Регионален исторически музей - Стара Загора. Това подчерта Олег Стоилов - председател на Търговско-промишлена палата - Стара Загора, която е основен организатор на винения фест. Олег Стоилов пожела успех на кулинарния форум Трюфели, паста и шоколад и да се превърне в традиционен за Стара Загора.

Време е Стара Загора да заеме своето достойно място на кулинарната карта на България, обяви при откриването на форума шеф Тони Иванов - председател на Шефс клуб - Стара Загора.


Стара Загора има потенциала да заеме място не само на европейската, но и на световната кулинарна карта и ще привлича много туристи, заяви при откриването зам.-кметът Иванка Сотирова.

Галина Нифору - председател на Българската асоциация на износителите на вино обяви готовността на организацията да подкрепя всички инициативи на Шефс клуб - Стара Загора.

По време на кулинарния форум в спортната зала беше обособена и експо зона, в която производители и вносители от региона и страната представиха най-доброто от своята продукция - меса, сирена, подправки, сосове и маринати, както и последно поколение професионално кухненско оборудване.

 

Вие сте тук:Брадърс Комерс Новини Брадърс Комерс представи собствени марки на кулинарно изложение